16. august 2012

Laoshan og besøk del 2

Vi har 2 fine byfjell her i Qingdao. Det største heter Laoshan. Den høyeste toppen skal være på 1133 meter over havet, og er det høyeste fjellet langs Kinas kystlinje. I følge legenden så bor det overnaturlige ånder i Laoshan. Flere keisere gjennom historien, har besøkt fjellet og dets ånder for å bl.a finne urter som skulle gi evig liv.

Vi ville vise Kaares foreldre vårt flotte og "overnaturlige" fjell, men vi fant ingen urter som var av interesse. Vi har vell heller ikke nese for å finne noe sånt. Tror ikke jeg ønsker å leve evig uansett.

I Kina er det sånn at en fjelltur skal gå lettest mulig. Altså helst ingen stier og ulent terreng. Sånn er det ihvertfall her i Qingdao. Vi finner stier om vi leter, men de fleste rutene er støpt godt med betong. Så da er det bare å ta trappen fatt. Jeg tenker på de stakkarne som har lagt alle disse trappene opp og ned fjellet. Vi har forsøkt flere ruter i Laoshan tidligere, de fleste med trapper. Noen av rutene starter med en gondol som går et lite stykke opp. Noe som faktisk er ganske ok. Og for de med eventuelle gåvansker, så er det kjempe fint. Da kommer man seg et stykke opp uten så mye anstrengelser. Fin utsikt! Jeg og Kaare ville på toppen, så da var det bare å labbe opp. Og Laoshan er flott, trapp eller ikke trapp. Flott utsikt på toppen...hadde det ikke vært for den dumme smogen som vi har en del av her i Kina. Alt blir liksom hvitt. Men vi kunne se til de nærmeste nabotoppene, så det var i grunnen ikke så værst.

Etter fjellturen gikk vi for å ta fotmassasje. Det er latterlig billig her i Kina, så det er noe vi gjør relativt ofte. Vi fikk firemanns rom, og jeg tror vi alle sovnet i tur og orden under massasjen. Det skal i grunnen noe til for å sovne under en ganske så heftig fotmassasje, men det greide vi altså. En litt sliten gjeng etter noen dager med sightseeing.





- Marit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar