20. juli 2011

Anti-sunshine things

Fra lørdag til søndag skal vi på utflukt med kontoret til Kaare. Jeg frykter pinlige teambuilding leker, kinesiske drikkeleker (som stor sett består i: båndski / ganbei) og karaoke. Uansett blir det nok en opplevelse. To høye bleikfiser på tur med et helt busslass med kinesere. Stilig!
I forbindelse med denne utflukten fikk vi i dag en søt mail fra Ellen, sekretæren på kontoret, som sa følgende:  Prepare anti-sunshine things beforehand. Solkrem..oppfattet og notert! Vi forstår det, og det er viktigst :-) Synes hun er flink jeg.

Her i Kina er det ikke så viktig å bli brun, heller tvert om. Mens vi nordboere griller oss rosa og røde, så bleker man huden sin her. Jada, helt riktig...bleker som i blekemiddel! Med andre ord Hydrogenperoksid som også brukes i blekemiddel for håret. Skummle greier! Det er faktisk litt vanskelig å finne lokale hudpleie produkter uten blekemiddel i. Så jeg holder meg til overprisede import varer. Koste hva det koste vil.
Det er ikke slik at alle bleker huden sin her, men de fleste kvinner gjør nok det. I tillegg til at de skyr sola som pesten. Glinsende paraplyer i alle grelle pastellfarger du kan tenke deg er stor butikk her. Noen som ønsker seg en der hjemme?




- Marit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar