14. juli 2011

Ut på tur i tåkehavet

En svett Kaare etter dagens løp
På lørdag var det ut på tur med HHH-gjengen igjen. Denne gangen gikk turen via den nye brua, Jiaozhou bay bridge ( eller på kinesisk om du vil: Jiaozhou wan qiao) over bukta til Huangdao. Flott bro, ikke helt ferdig, men veldig stilig.
 Vi hører litt forskjellig, men den er ca 30 og noe km lang. Hensikten med den nye brua er at turen til Huangdao skal gå raskere. Og det gjør det...helt til man kommer til fastlandet igjen. Der venter det en bomstasjon som de ikke har brydd seg med å utbedret kapasiteten på i forbindelse med den nye brua. Veldig lurt. Altså en helt vannvittig kø. Noe som burde være en tur på ca 1,5 - 2 timer, ble til en svett og klam tur på 4 timer.Opp til flere bilister, ganske mange faktisk, orket ikke denne køen og snudde likså godt og kjørte tilbake mot kjøreretningen på en 6 (3+3) felters motorvei med midtdeler!
Vi kom omsider fram, og fikk en kjempe fin tur langs Golden beach og gjennom et stor landbruks område til vi til slutt havnet på Silver beach. Der ble det sang, øl og mat som alltid. God stemning! Det er veldig klamt om dagen i Qingdao området og ekstremt mye tåke. Så vi hadde noe dårlig sikt på turen, og ble gode og svette alle mann.


Tørkede sardiner noen?
En liten trall i tåka

Tilbake i Qingdao var det en sulten gjeng som dro på ekte kinesisk gategrill-kjøkken. Spennende! Og litt sånn hmmm..er dette lurt mon tro? Vell, jeg satte skepsisen til side og stolte på de som ledet an. Det ble en veldig bra opplevelse og kjempe god mat! Ved første, og andre, øyekast så ser ikke disse plassenen så veldig apetittelige ut. Det ser møkkete og grisete ut, og det er det også. All søppel og matavfall kastes på bakken, så dere kan jo bare tenke dere. Men så lenge man ser at maten grilles/kokes mens man er der, så er det som regel trygt. Vi ble gode og mette, og ingen ble syke. En fantastisk dag! Søndagen lå vi rett ut :-)


- Marit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar