11. juli 2011

Storebror ser deg

Man kan bli litt paranoid av å bo i Kina. Når vi skal reise til utlandet eller til og med bare til en annen by i Kina, så får det lokale politiet beskjed om våre bevegelser. Også når vi kommer tilbake skal de ha beskjed innen 24 timer. Dette er det noen på kontoret til Kaare som er pålagt å melde fra om. Politiet/myndighetene vet altså med andre ord hvor vi til en hver tid befinner oss. Posten min har både forsvunnet og noe har har blitt åpnet. Litt ekkelt å få post der konvolutten er åpen og innholdet saumfart.


Sakene våre som ble sendt i konteiner fra Norge sto 1 måned i tollen her i Qingdao!!! Alt var gjennomgått..hver en truse. Jeg skjønner at de må se igjennom ting, men dette var litt i overkant. Vi kunne ikke sende med noen cd`er, de kan jo ha politisk innhold, og vi ble anbefalt å ikke ta med verdenskart. Det var vistnok noen tidligere som hadde tatt med seg et stort verdenskart når de flyttet til Kina, og joda det ble tatt i tollen. Det kan handle om hvilke land i verden Kina har anerkjent, og at det da ikke er et offisielt godkjent kart av myndighetene.
Siste nytt er at de på jobben til Kaare ikke har lov til å ha for god kryptering på jobb pc`ene! Det er nok ikke slik at de overvåker konstant, men hvis de skulle ha behov for en titt så må de ha mulighet til komme seg inn på pc`ene. I resten av verden hvor de har kontorer, så har de et veldig bra krypteringsprogram som sørger for at hvis noen stjeler pc`en så kan de ikke få tak i innholdet. Men i Kina er det altså ikke lov til å bruke dette programmet. Så sånn er det.


- Marit, ikke det minste paranoid

2 kommentarer:

  1. Oii.. såpass ja. Da spørs d om de minnepennene du glemte igjen må bli tatt med av bekjente og ikke bli sendt i posten ;-)) Jeg kan jo ta de med ;-))
    Stoooor klem fra Sonja

    SvarSlett
  2. Ja,de er det nok ikke så lurt å sende i posten. Så ta de med når du kommer du;-) Stor klem tilbake

    SvarSlett