1. august 2011

Kinesisk smågodt

Smågodt her i Kina er ikke akkurat som hjemme i Norge. Det er ikke alt vi våger oss utpå, men noe er spiselig for en nordmann også. Smakstilsatte sukkererter, gresskar frø med smak av grønn te og vannmelon frø med smak av plommer er noe av det vi har våget å prøve oss på. Ganske ufarlige greier.Det er bare det at vi har ikke helt lært oss hvordan vi spiser det rett og slett. Sukkertertene er ikke noe problem, men når det kommer til disse frøene så knoter vi litt. Det er nemlig ikke bare å skrelle av skallet, da smuldrer hele frøet opp. Trikset er vistnok å hive hele frøet innpå, med skall. Litt romstering inni munnen, så spyttes skallet ut og frøet går i magen. Hm...virker enkelt nok men det er det altså ikke. Jeg ender opp med skall og frø i en salig blanding. Et annet triks kan være å legge de i bløt, slik de gjør med nøtter her. Tror heller vi satser på den løsningen. Det tar nok mere enn 2 år å lære seg den andre teknikken gitt.


- Marit


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar